La Quincaillezie zoekt: chef de partie (m/v)

La Quincaillerie is de ideale ontmoetingsplek voor liefhebbers van lekker eten, op een boogscheut van de Louizalaan. Ben jij kok en klaar voor een nieuwe uitdaging? Vervoeg dan ons team!

Beschrijving
Staat onder toezicht van de chef-kok (keukenverantwoordelijke) en bereidt, schikt en stuurt de grechten van zijn afdeling door: tussengerechten, visgerechten, vleesgerechten, sauzen, patisserie. (Chef de partie banketbakker wordt vaak beschouwd als een chef gespecialiseerd in patisserie eerder dan een chef de partie. De bereiding van de patisserie vraagt immers een specifieke opleiding.)
Hij organiseert en controleert het werk van de keukenhulpen en de leerjongens/-meisjes van zijn afdeling.
De chef de partie is een vroegere keukenhulp die zich door zijn persoonlijke inzet gespecialiseerd heeft. Hij moet blijk geven van initiatief en creativiteit. Daarnaast moet hij in staat zijn een team te leiden en te motiveren.

Taken
- Zorgt voor de mise-en-place en de voorbereiding van de voedingswaren voor de dienst
- Bereidt de gerechten tijdens de dienst, werkt ze af en staat in voor de toelevering van de gerechten (van zijn afdeling) tijdens de dienst
- Schikt en garneert gerechten op borden en schotels
- Springt in voor collega's tijdens piekmomenten
- Geeft werkinstructies aan de keukenhelper en superviseert de personeelsleden die in zijn afdeling werken
- Controleert de voorraad van zijn afdeling en geeft bestellingen door aan de sous-chef of aan de chef-kok (keukenverantwoordelijke, keukenchef)
- Houdt zich aan het voorraadsysteem (FIFO)
- Controleert de kwaliteit en de versheid van de producten
- Ruimt na de dienst zijn afdeling af en maakt de werkplaats en de werkinstrumenten schoon
- Neemt deel aan werkoverleg met collega's en chef(s)
- Geeft suggesties voor nieuwe bereidingen, gerechten of presentaties
- Is voor zijn afdeling verantwoordelijk voor het naleven van de hygiënevoorschriften (HACCP)
- Voorkomt verspilling en verlies van grondstoffen
- Leeft de verplichtingen m.b.t. het milieu na

Kennis/Vaardigheden
- Polyvalent in culinaire en beheerstaken
- Uitstekende productkennis en keukengereedschap en -apparatuur kunnen gebruiken
- Kennis en naleven van hygiënevoorschriften en voedselveiligheidsnormen (HACCP)
- Creatief
- Goed georganiseerd
- Teamwerk
- Medewerkers op de werkplek kunnen opleiden
- Kwaliteitsgericht
- Leiderschap
- Autonomie
- Respect voor de hiërarchie
- Flexibel


Arbeidsvoorwaarden
- Onderbroken dienst of doorlopende dienst
- Weekends en feestdagen
- Rechtstaand werk
- Werkkledij (keukenvest, koksmuts, schort, verplichte veiligheidsschoenen)

Geïnteresseerd? Stuur je cv naar jan@pleasures.be