La Quincaillerie zoekt: chef-kok (m/v)

La Quincaillerie is de ideale ontmoetingsplek voor liefhebbers van lekker eten, op een boogscheut van de Louizalaan. Ben jij kok en klaar voor een nieuwe uitdaging? Vervoeg dan ons team!

Beschrijving

De chef-kok of de keukenverantwoordelijke geeft leiding aan het keukenpersoneel. Hij geeft leiding en coördineert het volledige keukenteam (van de keukenhulp tot sous-chef), superviseert het werkritme en de kwaliteit van het werk.
Bovendien garandeert de keukenverantwoordelijke dat de gerechten volgens de voorschriften inzake hygiëne en kwaliteitworden bereid. Hij is een uitstekende kok en maakt de meest complexe gerechten.
Samen met de directeur van de keuken in de grote etablissementen of de directeur (zaakvoerder) van de kleinere restaurants stelt hij de kaart op en past hij de recepten aan. Hij koopt producten, doet inkopen, beheert de voorraad. De chef-kok is bovendien een echte manager en een kunstenaar. Hij heeft echt talent voor koken en geeft de keuken een originele en kenmerkende toets die het etablissement zijn goede naam bezorgt.


Taken Als manager:
- Controleert de hygiëne, de bewaring van gerechten en voedingsmiddelen, controleert koel- en vrieskamers, controleert voorraad (FIFO) en afvalverwerking
- Controleert de kwaliteit, de toepassing van de recepten of technische fiches, de verwerking, de portionering, de presentatie, …
- Stelt samen met de zaakvoerder of de directeur van de keuken het werkingsbudget van de keuken op
- Superviseert het keukenpersoneel en geeft leiding aan de werkzaamheden (middag-en avondmaal, banketten, ontbijten, buffetten, ...), geeft aanwijzingen en instructies, zorgt voor efficiënte werkvoortgang, lost problemen op en springt in
- Superviseert de mise-en-place, de bereidingen en de opdiening van de gerechten
- Controleert de kwaliteit van de basisproducten
- Berekent de kosten en bepaalt de verkoopprijzen van de gerechten
- Onderhoudt geregeld contact met verkopers en leveranciers
- Bespreekt menu's voor banketten met de klanten, doet offertes, geeft klanten uitleg over de samenstelling van de gerechten, behandelt klachten
- Leeft de verplichtingen m.b.t. het milieu na

Als teammanager:
- Zorgt voor de aanwerving en de opleiding van het personeel, motiveert, zorgt voor teamgeest, stimuleert vakontwikkeling
- Verdeelt de taken en staat in voor de werkplanning, stelt de uurroosters op en wijst verschillende taken toe aan de medewerkers
- Doet de hygiënevoorschriften naleven


Als keukenverantwoordelijke
- Stelt het menu en de spijskaart op, zorgt voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en voor een afwisselend assortiment, bepaalt het recept en de bereidingswijze, houdt rekening met het seizoensaanbod en de prijs van de voedingswaren
- Bereidt de gerechten en zorgt voor de schikking ervan
- Ontwikkelt en probeert nieuwe recepten en volgt trends en nieuwe technologieën op
- Stelt technische fiches of handleidingen op

Kennis/Vaardigheden
- Duidelijk kooktalent
- Kwaliteitsgericht
- Leiding kunnen geven en kunnen organiseren
- Goede manager
- Kunnen aanwerven, opleiden en een team kunnen opbouwen
- Leergiering en zeer creatief
- Uitstekende kennis van hygiëne- en netheidsnormen
- Een zeer goede lichamelijke conditie
- Besluitvaardig
- Uitstekende communicatievaardigheden


Arbeidsvoorwaarden
- Onderbroken dienst of doorlopende dienst
- Weekends en feestdagen
- Rechtstaand werk
- Werkkledij (keukenvest, koksmuts, schort, verplichte veiligheidsschoenen)

Geïnteresseerd? Stuur je cv naar jan@pleasures.be