La quincaillerie: van ijzerwarenwinkel tot prachtige brasserie

Wist je dat de naam van onze brasserie ‘La Quincaillerie’ afkomstig is van het Franse woord voor ijzerwarenwinkel? Dit is een knipoog naar het verleden van ons prachtige gebouw dat ooit dienst deed als ijzerwarenhandel in de Rue du Page in Brussel.

Het gebouw is ontworpen door een leerling van de beroemde Belgische architect: Victor Horta.

Ooit was het een ijzerwarenwinkel waar je allerlei gereedschap, schroeven en bouten kon vinden. Vroeger kende een ijzerwarenwinkel een belangrijke plek in de gemeenschap. De lokale bevolking kon er terecht voor allerlei huishoudelijke zaken en bouwbenodigdheden. Een soort supermarkt ‘avant la lettre’, zou je kunnen zeggen.

Vandaag de dag is de ijzerwarenwinkel getransformeerd tot een prachtige brasserie. We hebben ervoor gezorgd dat vele originele elementen behouden zijn gebleven, zoals de authentieke ladekasten en wandrekken. Zo kun je nu genieten van een heerlijke maaltijd te midden van deze unieke sfeer. Het art nouveau interieur alleen al zorgt ervoor dat je hier op bezoek wil komen.

Onze brasserie is niet alleen een geweldige plek om te eten, maar ook een ideale uitvalsbasis om de buurt rond ‘Place Chatelain’ te verkennen. Hier vind je tal van speciaalzaken en leuke boetieks, die allemaal bijdragen aan de bruisende sfeer van de wijk. En als je geïnteresseerd bent in de architectuur van Victor Horta, dan is het Horta museum vlakbij en zeker een bezoekje waard.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in onze brasserie en je te laten genieten van de unieke sfeer van ons historische gebouw en de lekkere gerechten van onze (h)eerlijke keuken.

Meer weten over het Horta museum? Neem een kijkje op de website via onderstaande link.

Horta museum